Κορώνη – Μεθώνη

Αγαπημένος προορισμός πολλών, δύο από τις πιο γνωστές κωμόπολεις της Μεσσηνίας, η Κορώνη και η Μεθώνη. Τα κάστρα των δύο ενώνουν τον Μεσσηνιακό κόλπο με το Ιόνιο.

koroni (3)   Η Κορώνη χτισμένη αμφιθεατρικά με αρχοντική ομορφιά, είναι φημισμένη για το βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει στις κορυφές της. Η θέα από εκεί είναι υπέροχη! Μπορείς να θαυμάσεις το λιμάνι της Κορώνης με την παραλία της, όπως επίσης και τον μεσσηνιακό κόλπο. Τα σπίτια πολύχρωμα, με ξύλινα μπαλκόνια και κεραμοσκεπές, οι δρόμοι στενοί και παντού συναντάς μικρές εκκλησίες. Το λιμάνι της φιλοξενεί ψαροκάικα και ιστιοφόρα, όπου με θέα αυτά μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου σε παραδοσιακά καφενεία και να γευτείς τοπικές λιχουδιές στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της.

Οι πιο γνωστές της παραλίες είναι: η Περούλια, Γαργαρού, Αγία Τριάδα και Άγιος Ιωάννης, αλλά μπορείτε να κάνετε μπάνιο και στα μικρά κολπάκια που υπάρχουν τριγύρω.

Το λιμάνι της Μεθώνης, αποτέλεσε το μήλον της Έριδος για κάθε δυνατό των εποχών methoni (1)που πέρασαν, λόγω της στρατηγικής του θέσης. Το Ενετικό κάστρο της φτιάχτηκε πάνω σε ένα βράχο και εισχωρεί στη θάλασσα, όπου γύρω του υπάρχει μια τεχνητή τάφρο και το κάνει απροσπέλαστο.. Βυζαντινές εκκλησίες, τούρκικα τζαμιά και βενετσιάνικες οχυρώσεις είναι κάποια από τα μνημεία που μπορείτε να επισκεφθείτε, όπως και ο περίφημος πύργος Μπούρτζι, που βρίσκεται νότια του κάστρου και έχει χτιστεί πάνω σε μια βραχονησίδα.

Πολλοί θα κάνουν αναφορά στο περίφημο ηλιοβασίλεμα της Μεθώνης με φόντο το κάστρο της. Και αν στο δρόμο από Κορώνη για Μεθώνη θελήσετε να κάνετε μια στάση, ιδανική θα ήταν στο παραθαλάσσιο χωριό Φοινικούντα. Η τεράστια τουριστική της υποδομή, με τις μεγάλες αμμουδερές παραλίες της αποτέλεσαν στην εξέλιξη της ως ένα από τα πιο σημαντικά θέρετρα του νομού Μεσσηνίας. Από την Φοινικούντα έχετε την δυνατότητα να πάρετε καΐκια και να σας πάνε στα νησάκια που βρίσκονται απέναντι της. (Σαπιέντζα, Αγία Μαρίνα και Σχίζα)