Κυπαρισσία

kyparissiaΗ Κυπαρισσία είναι μια πανέμορφη παραλιακή πόλη, η τρίτη σε πληθυσμό πόλη του νομού Μεσσηνίας, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Ψυχρού. Είναι μια σύγχρονη πόλη, χωρισμένη στα δύο. Το ένα της κομμάτι, η λεγόμενη Παλαιά Πόλη αποτελεί τρανή απόδειξης της ιστορίας που κουβαλάει από τα προϊστορικά χρόνια (υπάρχει σχετική αναφορά στην Ιλιάδα του Όμηρου) και το άλλο της κομμάτι, η Νέα Πόλη όπου με την άριστη ρυμοτομία και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, σε προσκαλεί να τη γνωρίσεις και να την αγαπήσεις από την πρώτη σου βόλτα.

Τα γραφικά της σοκάκια, οι χρυσαφένιες παραλίες της με τα γαλαζοπράσινα νερά τους, ιστορικοί χώροι και μνημεία είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα σκηνικό που θα σας μαγέψει. Περιτριγυρίζεται από πλούσιο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον. Απέραντοι ελαιώνες και αμπελώνες. Προστατευόμενοι οικότοποι, φαράγγια και παραθαλάσσια δάση δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες της να πραγματοποιήσουν εξορμήσεις και να δουν από κοντά τα θαύματα της φύσης!

Η Κυπαρισσία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Καινούριες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μοντέρνα ενοικιαζόμενα δωμάτια παρέχουν μια άνετη και φιλόξενη διαμονή στους επισκέπτες της. Αξιοποιούνται και αναπτύσσονται οι υπέροχες παραλίες της, με οργανωμένες πλαζ, καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, συνδυάζοντας έντονη νυχτερινή διασκέδαση και ξένοιαστες διακοπές. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις πιο γνωστές της παραλίες: Άη Λαγούδη, Γιαννίτσενα, Καρτελάς, Σεργιάνι, Αγιαννάκη, Σανί, Ελαία, Καλό Νερό, Αγία Κυριακή, Λαγκούβαρδου κλπ.

Και αν αποφασίσετε να κάνετε μια εκδρομή προς την Πύλο, μεταξύ της πανέμορφης αυτής διαδρομής, θα συναντήσετε τρεις από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας: τη Βοϊδοκοιλιά, τη Χρυσή Ακτή και τη Χρυσή Άμμο.

kyparissia
kyparissia (1)
Αγιαννάκης