Τριφυλία

kalo-nero-odysseas-roomsΗ Τριφυλία συνδυάζει τα πάντα! Παραθαλάσσια χωριά, καταπράσινη φύση, αμμώδεις παραλίες. Είναι σαν να βρίσκεται στη μέση και να χωρίζει το Ιόνιο με την Μεσσηνιακή γη. Διαδρομή που πρέπει να τη διασχίσεις.. Τα χρώματα που επικρατούν είναι το χρυσό της αμμουδιάς, το ασήμι των απέραντων ελαιώνων και το γαλάζιο του ουρανού που το ζηλεύει και η θάλασσα.

Στην Τριφυλία ξίζει κανείς να επισκεφθεί το Ενετικό κάστρο της Κυπαρισσίας όπου η θέα με φόντο το υπέροχο ηλιοβασίλεμα καθηλώνει. Μια βόλτα στα Φιλιατρά, θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά μια πληθώρα αξιοθέατων, όπως το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ καθώς και το «Κάστρο των Παραμυθιών», έργα που χάρισε στην πόλη του ο Χαράλαμπος Φουρναράκης. Η παραλία του Στόμιου που βρίσκεται στην περιοχή Αγρίλη της πόλης των Φιλιατρών, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Μεσσηνίας, με κρυστάλλινα νερά και χοντρό βότσαλο.

Η πόλη των Γαργαλιάνων, με τα μικρά στενοσόκακα της και τα όμορφα παραδοσιακά μαγαζιά και σπίτια, σας οδηγούν κατευθείαν στην ιστορία της: στο Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου, στη κεντρική πλατεία, ο οποίος χτίστηκε από τους Ενετούς και εκεί κοινώνησε ο στρατηγός Μακρυγιάννης πριν ξεκινήσει για την ιστορική μάχη του Ναβαρίνου. Επίνειο της πόλης, η Μαραθόπολη που απέναντι της βρίσκεται η νήσος Πρώτη όπου παλιά αποτέλεσε ορμητήριο των πειρατών! Για τους λάτρεις των ιαματικών πηγών, μόλις 7χλμ. από τους Γαργαλιάνους, βρίσκεται η ιαματική πηγή Βρωμονερίου με θειούχα νερά και θεραπευτική δύναμη.